Deel deze pagina:

Woord vooraf van de Voorzitter van de Vlaamse Judofederatie

De Flanders Judo Cup is dit jaar aan zijn 12de editie toe. Wat ooit begon als een groot avontuur is vandaag uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het judogebeuren. Op een professionele manier ontvangen wij delegaties van over de hele wereld en dit in samenwerking met vele vaste partners. 

In bijzonder willen we Judoteam Agglorex Lommel en de stad Lommel bedanken voor hun trouwe samenwerking.

Ook voor onze Vlaamse judoka’s is dit evenement een unieke kans om in contact te komen met de internationale top. 

Als voorzitter van de VJF vind ik het alvast een eer om jullie te mogen verwelkomen in Lommel.

 

 Kristof Van de putte

 Voorzitter Vlaamse Judofederatie vzw

 

 

Woord vooraf van de burgemeester stad Lommel

Judo doe je niet alleen, je hebt altijd een ander, een partner, nodig om verder te kunnen komen. 'Judo is duo', is dan ook een gevleugelde zegswijze binnen deze sport.

Als Stad Lommel willen we graag die partner zijn. Met onze uitstekende sportinfrastructuur bieden we de clubs en hun atleten de kans zich optimaal te ontplooien. In de toekomst zal de Stad Lommel daarom blijven investeren in nieuwe en verbeterde sportaccommodatie. We willen daarmee onze positie als sportieve stad verstevigen en hebben de gezonde ambitie de sporthoofdstad van Vlaanderen te worden. De sportclubs zijn onze ambassadeurs en de belangrijke tweede man in dit duo. Als partners streven we dezelfde doelen na: sport een belangrijke plaats geven in onze samenleving!

 

Ook voor de organisatoren van de Flanders Judo Cup willen we de juiste partner zijn. Stad Lommel is daarom erg tevreden dat De Soeverein voor de 12de keer de rol van gastheer voor de Flanders Judo Cup kan zijn. Tijdens het weekend van 30 oktober en 1 november zullen bijna 800 judoka’s uit meer dan 20 landen met elkaar de sportieve strijd aanbinden. Het evenement bewijst dat organisatoren in Lommel de steun krijgen die ze verdienen.

Lommel wil blijven groeien in sportbeleving en vindt in de Flanders Judo Cup een belangrijke partner om deze ambitie waar te maken.

 

 Peter Vanvelthoven
 Burgemeester Stad Lommel
 Erelid Vlaamse Judofederatie

 

 

Welkomstwoord organisatie

In aanloop naar onze 12de editie van de Flanders Judo Cup kunnen wij met fierheid stellen dat onze slogan: “The Place to be for Champions” de ideale slogan is voor onze organisatie, want met een sterk internationaal deelnemersveld van 800 judoka’s uit meer dan 20 landen moet je een echte kampioen zijn om het podium te bereiken.

 

De 3 belangrijkste ingrediënten zijn ook aanwezig om een perfecte organisatie te realiseren. Vooreerst beschikken wij met sportarena “De Soeverein” over een prachtige accommodatie en verder met Center-Parcs over een prachtig atletendorp, maar het allerbelangrijkste blijven de mensen achter de organisatie.

Met de steun van de stad Lommel, de sportieve ambitie van de Vlaamse judofederatie en de ervaring van de vrijwilligers van JT Agglorex, beschikken wij over een dreamteam.

Tot slot zou ik alle atleten, coaches en toeschouwers veel succes willen wensen en vooral een zeer prettig verblijf in onze gastvrije stad Lommel.

 

 Jean- Jacques Melotte
 Hoofdtrainer JT Agglorex Lommel
 Ereburger Lommel

Sponsors

Sponsors